Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κοπρίτες και ζώα

ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ



Γράφει ο Σταύρος Τραγάρας

Κοπρίτες και ζώα


Μεγάλη αναταραχή προκαλούν οι κατά καιρούς ελευθερόστομες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Πάγκαλου. Στις πιο τελευταίες αποκάλεσε κοπρίτες, ζώα και φοιτητές του κώλου διάφορες ομάδες πολιτών. Εμείς πάντως συμφωνούμε με το ελεύθερο πνεύμα και στόμα του κ. αντιπροέδρου, αφού αυτά γίνονται σε μια προσπάθεια αναμόρφωσης της σάπιας κοινωνίας. Ούτε επιτρέπεται να συγκρίνουν μερικοί κακόβουλοι την εθνική σοσιαλιστική αναμορφωτική κυβέρνησή μας με άλλες παλαιότερες αναμορφωτικές όπως την κυβέρνηση Μεταξά και Παπαδόπουλου, οι οποίες ήταν δικτατορίες, ενώ η σημερινή είναι δημοκρατία, με το συμπάθειο. Για να βοηθήσουμε, προσφέρουμε το πλουσιότατο βωμολοχικό λημνιακό λεξιλόγιό μας. Ιδού ένα δείγμα σύγχρονου τολμηρού πολιτικού διαλόγου:
ΠΟΛΙΤΗΣ: Κοπρίταρος είσαι και φαίνεσαι, δαιμόν βούβαλε, φαλαινοντουλούφναρε, ιρινόκερε, αρκδοκούραδε, βρωμοδρότσλαρε, βοδονταμλά, γαδαροκαβάλ’ναρε, να πάρε πέντε κιαρατά γούρτζελε.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στα φωτερά σας και πάρτε και δέκα. Α, δε σας αρέζνε τα ίσα διαβόλ αγγιοκάθκα, λωλοπερτσίνες, ντεμπελχανάδες, σκατούδια τς Αλεφαντνούδας, κουραδέλια τς Μέκκας. Όντας ήρχεστε και κλαμουρίζτε σα τς πτάνες να σας διορίσομ ήνταν καλά; Αχρηστίλες. Θέλτε δημόσιο και καθσό. Η δλίδα η κανονική ήνταν κιχ κακά.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Τι λες βρε τσλόγερε, ζμαροκούραδε, βοδοβούνιαθρε, κούλ’καρε, ζγκούραδε, που θελ’ς ένα παχνί άχερα στ’ γκαθσά σ’; Απ’ τ’ παππού σ’ κι απ’ τ’ μπαμπά σ’ τ’ γκανιά μας τάγ’ζες; Εμείς σε χαλάσαμ; Γή ήθελες να σας ψηφίζουμ κι να κάθεστε να τραβάτε δαν’κά και να κλέφτετε, πράσιν’ και μπλε κλεφταράδες, απατεώναρ, και να κάμνετε και τς αθρώπ, κεντί ζαγάρια κεντί.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλα κει, υποκρίταρ, που πριν από μας χέζτε μες τ’ σούδα κι βρωμούσαν τα χνώτα σας απ’ τν αφαγιά, κι τρώγτε το ταχίν’ και χέζτε πυρήνα, γιαλαμάδες ζντούγιαν’ που είχαν απ’ το τζίρο φσκωσ’ οι αχ’λάρες σας, και γυρίζτε με τα κάρκαλα και τα μπαλωμένα. Τώρα ούλο εμείς κατουρούμε μες στο πγαδ, τα στραβά τα ψωμιά η πνακωτή τα φταιβ, εσείς είστε Παναγ’δέλες. Όντας μας ακλουθούστε και ξεσνορίζεστε ποιος θα μας πρωτοφλήσ’ το γκώλο ήνταν καλά; Όντας σας δίναμ τς συντάξες απ’ τα σαράντα ήνταν καλά; Όντας τραβούστε τα δάνεια και φκιάχνετε τς σπτάρες ήνταν καλά; Τώρα θα πίντε τ’ γκατουρλιά σας και θα λέτε κι εις υγείαν.
ΠΟΛΙΤΗΣ:
Και συ να φας μια μελεμενιά τσλάρα. Βρε μσκαρόβοδο, σα γλείψαμ και μεις κομάτ κατσίλα θα μας το ν’δάτε ως να πεθάνομ; Πρωτ πρωτ εσείς δε διορίζτε τς συγγενήδες σας και τς γκόμενές σας μες στ’ βουλή και στν Ολυμπιακή, και στο υπουργείο οικονομικών, γαμώ τα υπουργεία σας; Γιατί, μας πήκτε ποτές ότι ούλα τούτα τα αρχοντάτα που κάμνετε ήνταν απ’ τα δαν’κά; Τς αυλής μας τα κρυφά, τς όρεν’θάς μας η κοτσλιά; Δε μας λέγτε για τν ισχυρή Ελλάδα; Δε γκάμνετε τς Ολυμπιακοί αγώνες σάνασκι είμαστε ο Καναδάς κι γη Ιαπωνία; Δε γκάμνετε τς αγορές τ’ Αιώνα μόνε και μόνε για να ληστέψτε το κράτος; Δε γκάμνετε τς πλάτες στα φιλαράκια σας να μας φάνε τα φράγκα στο χρηματιστήριο και να τα μοιραστείτε; Δε δώστε ούλα τα Ολυμπιακά ακίνητα για να πάρτε το μπαπιόλακκα με τα βούρλα στο Βατοπέδ, αξεδγιάντροπ γαδάρ; Και τώρα ακόμα, ούλα τα θκα σας απείραχτα. Κι είστε τσουρεκιαζμέν’ πα στα καλά, και δε λεγ’ ένας για δείγμα να ξεκουμπστεί, αφιλότιμ κοπροβελήδες.
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το γκώλο σας θα χτυπήστε κατ. Θα σας χέσομ το μουχαμετλίκ’ σας. Θα τρώτε τα σκατά σας και θα νομίζτε ότε έναι γιαρμάς. Θα καπνίζτε τα σκ’λουκούραδα κι θα νομίζτε ότε έναι πούρα Αβάνας. Δε θα χέζτε για να μη μπνάστε. Και πάλε θα νέρχεστε να μας προσπέφτετε και να διακονεύτε. Και πάλε θα μας ψηφίζτε, κρυφομπνέδες.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Καλά βρε τρούβαδε, εσύ κατουρείς τ’ μπόρτα μ’ κι εγώ χέζω τ’ γωνιά σ’. Πίσω ταχ’ το γουρτζέλ’. Τώρα σας φλάγνε σαράντα μπραβ, σε λίγο θα σας φλαγ’ ένα σύνταγμα. Γερμανογαμ.μέν’.
Αγαπητοί αναγνώστες, μια ιδέα πολιτικού διαλόγου ρίξαμε. Αν δεν την υιοθετείτε δεν πειράζει. Εξ άλλου δημοκρατία έχουμε. Με το συμπάθειο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δε θα χέζτε για να μη μπνάστε."
ΕΙΣΑΙ απιστευτος φιλε ΣΤΑΥΡΟ..να σου πω,μου θυμιζει μια ατακα του ΤΟΝΙΑΤΣΙ "..αυτοι (δειχνει στο συνομιλητη του κατι μπομπιρες που χεζανε)ειναι πλουσιοπαιδα,εδω, χεζουν γιατι τρωνε.."
Σταυρο εισαι ενα ευχαριστο διαλλειμα στο διαβασμα ...
ΣΤΑΘΗΣ

Σταύρος Τραγάρας είπε...

Ευχαριστώ Στάθη.